Verkoop leningenportefeuille NIBC

Op 17 november 2021 heeft Finqus de leningenportefeuille verkocht aan Hypinvest Hypotheken BV, een 100% dochteronderneming van NIBC Bank NV. Hypinvest kijkt ernaar uit om u als klant te verwelkomen.

Wat betekent deze verkoop voor u?

Voor u verandert er in praktische zin niets. De voorwaarden van uw lening blijven ongewijzigd. Ook het rentepercentage dat u nu betaalt blijft gelijk tot aan het einde van uw renteperiode. De naam Finqus blijft voorlopig en u kunt gebruik blijven maken van hetzelfde klantenportaal. Ook het rekeningnummer waar u nu op betaalt wijzigt niet. Op uw (digitale) bankafschrift ziet u voortaan de naam van Stichting Hypotheek Ontvangsten terug omdat deze stichting namens Hypinvest de termijnbedragen van uw rekening afschrijft.

Waarom verkoopt Finqus / DSB mijn lening?

DSB Bank was eigenaar van Finqus en uw lening overeenkomst, en verkeert in faillissement. Dit faillissement moet worden afgerond. Dit betekent dat DSB Bank zal ophouden te bestaan. Door de verkoop van de leningenportefeuille kan het faillissement verder worden afgerond.

Wie is Hypinvest / NIBC?

Hypinvest is een 100% dochteronderneming van NIBC Bank NV (NIBC). NIBC, inclusief haar dochterondernemingen, is een Nederlandse bank met een rijke historie. De bank is opgericht in 1945 door de Nederlandse overheid. In de loop der jaren heeft NIBC zich continu ontwikkeld. NIBC is in Nederland actief met meerdere hypotheekmerken. Kijk voor meer informatie op nibc.nl

Voor meer informatie en antwoorden op een aantal gestelde vragen verwijzen wij u naar deze pagina.