Rentevaste periode

Een rentevaste periode is de afgesproken termijn waarin het rentepercentage van uw lening vaststaat. Als de periode bijna voorbij is, moet u een nieuwe rentevaste periode kiezen. Wij sturen u drie maanden voor het aflopen van uw rentevaste periode een nieuw aanbod. Het is belangrijk dat u uiterlijk 2 weken voor de renteherzieningsdatum uw keuze maakt op het formulier en het formulier ondertekend naar info@finqusadministratie.nl terugstuurt.

  • Opnieuw vastzetten

U ontvangt van ons, drie maanden voor het aflopen van uw rentevast periode, een brief met een nieuw aanbod. Het is belangrijk dat u uw keuze uiterlijk 2 weken voor het verstrijken van de renteherzieningsdatum kenbaar maakt. Als u niet reageert op de brief dan wordt de nieuwe rentevast periode automatisch verlengd met uw huidige rentevaste periode.

  • Keuze op tijd doorgeven

Het is belangrijk dat u zich bewust bent van het verschil tussen uw huidige rentepercentage en de nieuwe actuele marktrente. Die kan hoger of lager zijn en is daarmee van invloed op de hoogte van uw maandlasten.

  • Persoonlijke situatie

Het einde van een rentevaste periode is een goed moment om uw hypotheek weer eens tegen het licht te houden. U kunt uw lening (desbetreffend leningdeel) bijvoorbeeld boetevrij aflossen, van productvorm wijzigen, of oversluiten.

  • Keuze en advies

Wij geven geen advies over uw keuze en controleren niet of uw keuze aansluit bij uw persoonlijke situatie. Het is daarom verstandig om advies te vragen bij een financieel adviseur voordat u uw keuze maakt. Dit geldt ook voor de situatie als u van productvorm wilt wijzigen of een andere geldverstrekker wilt kiezen.

  • Boetevrij aflossen

2e hypotheek of persoonlijke lening

Heeft een 2e hypotheek of een consumptief krediet? Dan kunt u altijd boetevrij (extra of volledig) aflossen.

1ste hypotheek

Heeft u een 1ste hypotheek? Dan kunt u vanaf 1 april 2020 altijd boetevrij (extra of volledig) aflossen.

Mogelijk staat er in de Algemene Voorwaarden van uw overeenkomst dat u wel boete verschuldigd bent bij (extra) aflossing. Ook in dat geval berekenen wij vanaf 1 april 2020 geen boeterente.

Vaste rentetarieven