Woning tijdelijk verhuren

Staat uw woning al een tijd in de verkoop of heeft u een nieuwe woning gekocht en lukt het niet om uw oude woning te verkopen? Dan kan het tijdelijk verhuren van de woning een oplossing bieden. U dekt hier mogelijk een deel van de kosten mee.

Aan het tijdelijk verhuren van een woning zijn voorwaarden verbonden. U moet zich daarbij houden aan de voorwaarden van uw hypotheek. Overweegt u uw woning tijdelijk te verhuren? Neem dan eerst contact met ons op.

  • Mag ik mijn woning verhuren en hoe lang mag ik verhuren? 

Wanneer u een hypotheek heeft lopen bij Finqus, dan heeft u vooraf toestemming van Finqus nodig om uw woning tijdelijk te verhuren. U stuurt hiervoor een verzoek in via ons contactformulier of u belt met 010 - 242 1560. U ontvangt vervolgens van ons een brief met uitleg over de regels en welke documenten wij van u nodig hebben. Als u toestemming krijgt, dan kunt u de woning voor minimaal 6 maanden en maximaal 2 jaar verhuren.

  • Wat zijn de regels?

De regels voor het verhuren van een leegstaande woning staan in de Leegstandswet. Deze wet maakt het mogelijk om te koop staande woningen tijdelijk te verhuren. U heeft hiervoor een vergunning nodig van de gemeente waar de woning staat.

Tijdens het verhuur blijft uw woning in de verkoop staan bij een makelaar. Als u de woning kunt verkopen, bent u verplicht dit te doen. Het is belangrijk dat u vooraf met de huurder afspreekt dat hij bij verkoop van de woning binnen 3 maanden verhuist. Deze afspraken moet u ook vastleggen met de huurder in een huurcontract. Een makelaar kan u hierbij helpen.

  • Renteaftrek hypotheek en tijdelijke verhuur

Wanneer u de woning tijdelijk verhuurd heeft, heeft u tijdens de verhuurperiode geen recht op aftrek van hypotheekrente, over de woning die te koop staat. Pas als de woning weer leeg staat is de hypotheekrente weer opnieuw aftrekbaar.

 

Contact