Onderwaarde

Als de marktwaarde bij verkoop van uw woning minder is dan de uitstaande hypotheek, dan is er sprake van onderwaarde. Dit betekent dat wanneer u uw huis gaat verkopen er sprake is van een verkoopverlies en dus van een restschuld. Met de verkoop van de woning kunt u dan niet de gehele hypotheek aflossen.

De afgelopen jaren zijn huizenprijzen gedaald. Bij verkoop van uw woning kan dit er mede voor zorgen dat u met een restschuld te maken krijgt. Deze schuld moet u dan uit eigen middelen terugbetalen. 

  • Hypotheek aflossen

U kunt de mogelijkheden onderzoeken om extra te gaan aflossen op uw hypotheek. Bijvoorbeeld met opgebouwd spaargeld dat u niet op korte termijn nodig heeft, of door uw maandtermijn te verhogen. Overweegt u om extra te gaan aflossen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

  • Lagere risicoklasse 

In bepaalde gevallen komt u door een extra aflossing in een lagere risicoklasse terecht. Wanneer dit het geval is gaat uw rente bij de renteherzieningsdatum omlaag. U moet dit zelf melden bij Finqus. Vraag naar de mogelijkheden om zo af te lossen dat de renteopslag van uw hypotheek minder wordt en u bij renteherziening in een lagere risicoklasse terecht komt. Wilt u weten of dit in uw situatie mogelijk is? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 010 -242 1560.

Contact