Boetevrij (extra) aflossen

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek of lening omdat u bijvoorbeeld een geldbedrag heeft ontvangen of extra geld heeft gespaard? Dat kan. Het voordeel van (extra) aflossen op uw (hypotheek)schuld is dat daarna de maandlast lager wordt. Wanneer u (extra) aflost op uw woninghypotheek, dan is de kans op een restschuld bij verkoop van uw woning kleiner. Houdt u er rekening mee dat wanneer u (extra) wilt aflossen u minder rente kunt aftrekken van uw inkomstenbelasting. Hieronder vindt u enkele aandachtspunten die voor uw situatie van toepassing (kunnen) zijn:

2e hypotheek of persoonlijke lening

Heeft een 2e hypotheek of een consumptief krediet? Dan kunt u altijd boetevrij (extra of volledig) aflossen.

1ste hypotheek

Heeft u een 1ste hypotheek? Dan kunt u vanaf 1 april 2020 altijd boetevrij (extra of volledig) aflossen.

Mogelijk staat er in de Algemene Voorwaarden van uw overeenkomst dat u wel boete verschuldigd bent bij (extra) aflossing. Ook in dat geval berekenen wij vanaf 1 april 2020 geen boeterente.

 

Hoe gaat (extra) aflossen in zijn werk?

U kunt extra aflossingen eenvoudig overmaken via uw klantportaal

Of

U kunt een (extra) aflossing overmaken via iDeal

Of:

1. Neem contact met ons op en vertel welk bedrag u op welk leningnummer extra wilt aflossen.
2. U ontvangt van ons een aflosnota met daarop het af te lossen bedrag.
3. Maak het af te lossen bedrag over op het aangegeven bankrekeningnummer onder vermelding van uw leningnummer.
4. Nadat wij de (extra) aflossing hebben verwerkt op uw lening wordt per de daaropvolgende maand de nieuwe maandtermijn geïncasseerd. Indien uw maandtermijn wijzigt door de extra aflossing, dan zal u hier een bevestiging van ontvangen.
5. Wilt u nog in december een extra aflossing doen welke zeker verwerkt wordt op de jaaropgave in het jaar van betaling? Dan dient dit bedrag uiterlijk op 10 december op onze bankrekening te zijn bijgeschreven.

Fiscale gevolgen

Extra aflossen kan fiscale gevolgen hebben. Neem daarom voor u een extra aflossing doet, contact op met uw financieel adviseur.

Contact