Nieuws

Persbericht NIBC breidt hypothekenboek uit door overname Finqus-portefeuille

NIBC Bank N.V. koopt de leningenportefeuille van financieel dienstverlener Finqus B.V. De koopovereenkomst is vandaag getekend. De daadwerkelijke overdracht zal naar verwachting in de loop van de tweede helft van dit jaar plaatsvinden onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder De Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

 

De portefeuille van Finqus bestaat uit leningen van meer dan 17.000 klanten met een totale omvang van ca. EUR 1,5 miljard.

 

Paulus de Wilt, CEO van NIBC Bank:

"Wij kijken ernaar uit om de klanten van Finqus te verwelkomen in de tweede helft van het jaar. We zijn verheugd omdat deze overname goed aansluit bij ons bestaande productenaanbod en perfect past in onze strategie om het hypothekenboek verder uit te breiden. De aankoop onderstreept nogmaals NIBC's groeiambities." 

 

Finqus beheert leningen DSB Bank

Finqus beheert sinds 2018 de hypotheken en consumptieve kredieten van klanten die in het verleden hun lening bij DSB Bank hebben afgesloten. "Voor de klanten betekent dit dat zij bij een bank komen die - anders dan de huidige situatie - een duurzame relatie kan bieden," licht Rudy Douma, directeur van Finqus, toe. Alle klanten krijgen deze week een brief met nadere uitleg.

 

Perscontact NIBC

Martin Groot Wesseldijk

T: 070 3425418

E: martin.groot.wesseldijk@nibc.nl

Eveline van Wesemael

T: 070 3425412

E: eveline.van.Wesemael@nibc.nl

 

Perscontact Finqus

Kim Grimpe

T: 06 242 161 84

E: kim@grimpe.nl

 

Profiel van NIBC

NIBC is een ondernemende bank die haar klanten bijstaat op de voor hen meest beslissende financiële momenten. Nu en in de toekomst. Een bank die net als onze klanten vooruit denkt. Dit noemen wij onze 'Think Yes' mentaliteit. Voor onze particuliere klanten in Nederland, Duitsland en België bieden wij hypotheken, online spaar- en beleggingsdiensten die toegankelijk, eenvoudig te begrijpen en eerlijk geprijsd zijn. Wij ondersteunen onze zakelijke klanten bij het verder uitbouwen van hun bedrijf. Met activiteiten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk bieden wij onze zakelijke klanten (voornamelijk middelgrote klanten) advies en oplossingen voor schuld-, en aandelenfinanciering aan ondernemers in geselecteerde sectoren en sub sectoren waarin wij een sterke expertise en marktposities hebben. Ons doel is om op beslissende momenten in te spelen op de behoeften van de markt, zoals fusies en overnames, management buy-outs, investeringen en strategische financieringen en herfinancieringen.

 

Kijk voor meer informatie over NIBC op www.nibc.nl